Laden...

'GREEN'

by Little Greene.

 

 

pastedGraphic.png

Sage & Onions, Tea with Florence

 

Begin 2018 is Little Greene een samenwerking aangegaan met National Trust. Dit heeft geleid tot een uitgebreid verfonderzoek in de huizen en tuinen van National Trust, welke verspreid liggen over Engeland, Wales en Noord-Ierland. Het vinden van nieuwe, originele kleuren én het vertellen van verhalen over de mensen, die als eerste van deze kleuren genoten, is wat Little Greene drijft. Het resultaat is de prachtige nieuwe kleurenkaart GREEN.

 

pastedGraphic_1.png

Hidey Hole, Loft White

 

Net zoals de vorige capsulecollecties met een kleurenthema - de collecties GREY, BLUE en PINK - lanceert Little Greene nu GREEN; een ongeëvenaarde selectie van 31 prachtige groentinten, elk met een opmerkelijke oorsprong en elk met een belangrijke plek in hedendaags interieurdesign. Twintig van deze kleuren hebben hun oorsprong in National Trust erfgoed. Daarnaast zijn in de GREEN kleurenkaart ook enkele belangrijke groentinten uit de Little Greene archieven en de huidige kleurenkaart opgenomen.

 

 

pastedGraphic_2.png

Acorn, Hopper

 

De GREEN kleurenkaart is geïnspireerd op uiteenlopende bronnen, zoals de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter (auteur Pieter Konijn), de ronddraaiende schrijvershut van de 19e-eeuwse toneelschrijver George Bernard Shaw en zelfs de mythische vogels van het behang, welke rococo-meubelmaker Chippendale in de 18e eeuw in het Palladiaanse huis Nostell Priory ophing. Zodoende bevat GREEN een aantal intrigerende verhalen en een scala aan schitterende groenen in een uitgebreide reeks van tinten.

 

pastedGraphic_3.png

Jewel Beetle, Chocolate Colour, Pique

 

Zoals je van Little Greene gewend bent, is de kleurenkaart dusdanig ontworpen, dat deze eenvoudig te gebruiken is. De collectie is verdeeld in vijf kolommen en schematisch gerangschikt om de belangrijkste ‘groenfamilies’ weer te geven: grijsgroen, neutraal groen, geelgroen, blauwgroen en turquoise groen.

 

pastedGraphic_4.png

Pall Mall, Trumpet

 

David Mottershead, Managing Director van Little Greene, is enthousiast over de nieuwe collectie: “Middels de samenwerking met National Trust kregen wij toegang tot meer dan 350 belangrijke historische interieurs. Hierdoor kregen wij een ongeëvenaarde kans om ons te verdiepen in een prestigieuze en eclectische mix van decoratieve stijlen. De vele inspiratiebronnen, die we tot onze beschikking hadden, maakten het een fascinerende

taak. Het moeilijkste gedeelte was het terugbrengen van de bevindingen tot een kleinere selectie van kleuren, die de interieurontwerpers van vandaag zullen verwelkomen.”

 

De complete collectie van Little Greene Paint is te koop bij Kesler waar u al meer dan honderd jaar een goed advies en hoogwaardige kwaliteitsproducten vind om uw woning in topconditie te houden. Kesler is gespecialiseerd in verf, glas, ijzerwaren, gereedschap, sierbeslag, behang, gordijnstoffen en zonwering. En het mooie is, u vindt alles onder één dak. Van klassiek tot uiterst trendy. Kesler Zeist is tevens “erkend Sikkens dealer” en Sigma Grossier.

 

Graag tot ziens in onze winkel aan de Voorheuvel 81 in Zeist